google-site-verification=iMEZ2TE5YaCO4H789a8f_uaJnj4uluFM6VmDnqnbykE PLÜTON KOVA BURCUNDA
top of page

PLÜTON KOVA BURCUNDA

Ezberlerin bozulduğu, tabuların yıkıldığı, dünyada yeni devlet ve sistemlerin oluştuğu kritik dönemleri simgeliyor. Plüton 2044 yılına kadar bu burçta kalacak ve aşikâr ki dünya haritasının yeniden şekilleneceği, teknolojinin çok büyük sıçramalar kaydedeceği bir dönemi bize haber veriyor.


Bu dönemde evrendeki konumumuz, uzay yolculukları, yapay zekâ gibi konularda büyük gelişmeler gündeme gelecektir. Hatta bazıları oldukça tartışmalı olabilir. Dünya dışı yaşamla ilgili kesin bir kanıt bulunabilir, halen deneyleri süren füzyon teknolojisiyle ilgili önemli bir yol alınabilir. Bu vesile ile seyahat, enerji kullanımı ve hatta Güneş sisteminin ötesini keşfi konusunda büyük değişimler söz konusu olabilir.


Yapay zekâ bu alanlar içerisinde en önemlisi. Şimdiden birçok konuda yapay zekâ kullanılıyor, GPT4 gibi yazılımlar insanlardan daha iyi analizler yaparak çalışmalar hazırlayabiliyor. Bu sebeple iş kolları dijitalleşirken insan gücüne ihtiyaç azalabilir. Bu durum hem yeni meslekler hem de işsizliği de gündeme getirecektir; zira otomasyon daha da artacaktır.

Ve unutmayalım ki Plüton Kova, Bilgi = Güç demektir. Bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi etkin kullananlar güç sahibi olacak çağa ayak uyduramayanlar silinecektir.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page